BallinaProgramet Apliko OnlineKontakti
 
 
Gjendeni këtu: Thank You USA 2013

“DITËT E FALËNDERIMIT TË KOSOVËS PËR SHBA-TË” Nëntor 25-27, 2013

Roli i SHBA-ve për Kosovën ka qenë dhe është i përhershëm, esencial dhe i pa zëvendësueshëm.  Për të shprehur respektin dhe dashurinë që rinia dhe populli i Kosovës ndjen për Amerikën, me iniciativë të studentëve të Kolegjit ILIRIA dhe përkrahje nga rinia studentore e Kosovës, tani 8 vite Kolegjit ILIRIA organizon tradicionalisht “Ditët e Falënderimit të Kosovës për SHBA-të”.

AGJENDA

25 Nëntor, 2013 (E Hënë) – Dita 1  
Koha: 13:00
Lokacioni: Kampusi i Kolegjit ILIRIA (Salla e Konferencave, Nr. 17)

Ceremonia e Hapjes e aktivitetit:  “Ditët e Falënderimit të Kosovës për SHBA-të”

*        Fjala e hapjes nga Dr. Mixhait Reçi – President i Kolegji ILIRIA;
*        Fjala e hapjes nga Prof. Dr. Nuri Bashota – Kryetar i Bordit të Kolegjit ILIRIA;
*        Ligjëratë nga Dr. Samet Dalipi – “Presidenti Woodrow Wilson dhe qëndrimi i tij ndaj Çështjes Shqiptare”

Koha: 20:00 
Lokacioni: Sheshi “Nëna Terezë”, Prishtinë
Koncert i madh festiv “THANK YOU USA” në qendër të Prishtinës.

*        Në koncert marrin pjesë këngëtarë eminent nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi;
*        Sponsor medial televizioni nacional RTV 21, me ç’rast koncerti do të transmetohet live në po të njëjtin televizion.

26 Nëntor, 2013 (E Martë) – Dita 2
Koha: 13:00
Lokacioni: Kampusi i Kolegjit ILIRIA (Salla e Konferencave, Nr. 17)

*        Fjalë përshëndetëse nga Akademik Pajazit Nushi – Rektor i Kolegjit ILIRIA;
*        Fjalë përshëndetëse nga Dr. Mixhait Reçi – President i Kolegjit ILIRIA;
*        Ligjëratë rasti nga Z. Jeffrey M. Jamison – Zyrtar për Çështje e Publikun i Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës

27 Nëntor, 2013 (E Mërkurë) – Dita 3
Koha: 13:00
Lokacioni: Kampusi i Kolegjit ILIRIA (Galeria Omer Kaleshi dhe Biblioteka e Kolegjit ILIRIA)

*        Ditë e hapur për qytetarët - miqtë e SHBA-ve që të vizitojnë Kolegjin ILIRIA;
*        Ekspozitë e hapur e “Galerisë Omer Kaleshi” (në Kolegjin ILIRIA);
*        Ekspozitë retrospektive e lidhur me punën e artistit të mirënjohur Simon Shiroka;
*        Shfaqja e filmave dokumentarë lidhur me SHBA-në;
*        Koktej për pjesëmarrësit dhe vizitorët.

Me respekt,
Këshilli organizativ i aktivitetit “Ditët e Falënderimit të Kosovës për SHBA-të”

[email protected]

+37744505507
+37744506565
+37744906600

Ligjëratë nga Dr. Samet Dalipi “Presidenti Woodrow Wilson dhe qëndrimi i tij ndaj Çështjes Shqiptare”

Koncert i madh festiv “THANK YOU USA” në qendër të Prishtinës

Ligjëratë rasti nga Z. Jeffrey M. Jamison – Zyrtar për Çështje e Publikun i Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Ekspozitë retrospektive e lidhur me punën e artistit të mirënjohur Simon Shiroka

toeic_412578405.png

ILIRIA SIS

Vis Pre-Moot

 

Erasmus+ në Kolegjin ILIRIA

Klinika Juridike në Kolegjin ILIRIA, Gara e Arbitrazhit ne Vienë

Klubi i menaxhimit të projekteve në Kolegjin ILIRIA

Klubi i Programerëve dhe Robotikës në Kolegjin ILIRIA

Klinika Juridike në Kolegjin ILIRIA, Ndihmë Juridike Falas

Qendra e Biznesit në Kolegjin ILIRIA

Vizite studimore e studentëve të Kolegjit ILIRIA në korporatën "RUGOVE"

Studentët e Kolegjit ILIRIA realizuan vizitë studimore në fabrikën e produkteve ”Pi&Ki”, Elkos Group

Publikimet & Njoftimet